Excursió a Port Aventura

Sobre el CESP

El CESP, centre d'esplai sant Pere, és el centre d'esplai de Cornellà del Terri.

Es va fundar l'any 1977 quan un grup de joves del poble i el mossèn juntament amb el Bisbat de Girona es van engrescar a fer colònies d'estiu pels infants dels poble.

És un esplai sense ànim de lucre, és a dir, que les persones que en formen part no reben cap compensació econòmica.

Durant aquests anys des del CESP s'han organitzat colònies, acampades, casals i altres activitats en el lleure per a nens, nenes, nois i noies.

Cada any junt amb l'AMPA s'organitzen les colònies de setmana santa pels infants de primària i infantil de l'escola Vall del Terri.

A l'esplai, no volem que les activitats que realitzem siguin només un passatemps per a mantenir entretinguts els infants i joves durant una estona. El que volem realment és educar-los a partir d'activitats recreatives on s'ho passen d'allò més bé, però sobretot que a partir d'aquestes puguin adquirir valors: tolerància, cooperativitat, respecte al medi ambient...

Creiem que l'educació no solament és tasca de l'escola i la família, en l'educació també té un paper molt rellevant el seu entorn i nosaltres volem formar part d'aquest.


Ideari

L'ideari és el conjunt d'idees en què ens basem per dur a terme les nostres activitats i iniciatives. Explica què volem transmetre a través del que fem, els nostres objectius:

  • Volem participar en la vida social del poble, fent així que tots els infants del municipi puguin gaudir del lleure
  • Treballem perquè els infants i joves puguin divertir-se i gaudir sense cap tipus de discriminació de sexe, raça, nacionalitat o cultura
  • Pretenem fer del respecte una actitud bàsica davant de l'altre
  • Volem potenciar l'aprenentatge dels hàbits bàsics i l'autonomia (parar taula, fer-se el llit, rentar-se les dents...)
  • Eduquem pel treball en grup i el companyarisme
  • Potenciem el respecte cap al medi ambient i la naturalesa en tots els seus aspectes (reciclar, no tirar escombraries al terra, utilitzar productes ecològics i reutilitzables...)
  • Potenciem la creativitat i curiositat de l'infant per a tota mena de temes (pintura, música, jocs...)